Se distribuie cardurile de energie în județul Botoșani

În această perioadă, se distribuie primele 28.270 de carduri de energie oferite persoanelor vulnerabile din județul Botoșani de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru plata facturilor la energie.

În acest an, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub formă de card de energie.

Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Oficiul Județean Poștal Botoșani asigură call center-ul pentru numărul unic 0319966, de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, unde pot fi obținute informații suplimentare despre aceste carduri de energie.

Pe 25 ianuarie a început procesul de printare și plicuire a cardurilor de energie, iar de la 1 februarie primele carduri au ajuns către beneficiari. În continuare, potrivit calendarului asumat, începând de la 20 februarie se vor efectua plățile pentru facturile curente și restante.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, MIPE a întocmit și un ghid cu situații speciale ce pot fi întâmpinate în implementarea măsurii:

bit.ly/3E9odOf

”Guvernul României, condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă vine în sprijinul unui număr considerabil de beneficiari: 4 milioane de români vulnerabili, la nivel național. De luni, 6 februarie a început distribuția în județul Botoșani, a celor 28.270 de carduri de sprijin pentru botoșăneni. Totodată, în paralel, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene sunt în analiză alte 36.944 de declarații pe propria răspundere distribuite în vederea completării. După analizarea acestor declarații MIPE va decide care dintre acești beneficiari sunt eligibili. Până la finalul lunii februarie, toți beneficiarii eligibili vor primi acasă cardul de energie. Acest ajutor acoperă toate formele de energie, inclusiv energia termică aferentă încălzirii în cazul blocurilor și locuințelor colective. Această măsură de sprijin implementată de Guvernul României se va deconta 100% din fonduri europene.” – a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

Instituția Prefectului Județul Botoșani monitorizează permanent procesul de distribuire și activitatea Oficiului Judeţean de Poştă Botoşani pentru ca botoșănenii eligibili să beneficieze de acest sprijin și cardurile de energie să ajungă în cel mai scurt timp la beneficiari.