Ședință Colegiul Prefectural al județului Botoșani – 28 martie 2024

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a prezidat astăzi ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani, care s-a desfășurat în Sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ.

În debutul ședinței, prefectul județului Botoșani a anunțat modificarea componenței Colegiului Prefectural.

Sorin Cornilă: ” Vă informăm că domnul comisar-șef de poliție Marian-Vasile Grigoriu, a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile de șef serviciu teritorial al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. Totodată, doamna Elena Lăzăruc va exercita cu caracter temporar funcția publică vacantă de director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură-Centrul Județean Botoșani.

Le urăm succes în activitate!”

S-a intrat apoi pe ordinea de zi a ședinței, doamna Luminița-Paula Amariei – consilier Instituția Prefectului – Județul Botoșani a prezentat “Planul de acţiuni pe anul 2024 al Judeţului Botoşani pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare”, iar apoi reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă a citit și supus spre aprobare Proiectul de Hotărâre privind “Planul de acţiuni pe anul 2024 al Judeţului Botoșani pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare”.

În continuare, doamna Inspector de poliție Ana-Maria Bunduc – coordonator Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani a prezentat ”Monitorizarea Planului de acțiune locală în domeniul drogurilor al Județului Botoșani 2022-2026 pentru perioada ianuarie-decembrie 2023”, iar domnul comisar şef de poliţie Tudor Costîn – şef al Inspectoratulului de Poliţie Judeţean Botoşani, a prezentat rezultatele şi indicatorii de evaluare obţinuţi în perioada septembrie 2023-februarie 2024, ca urmare a implementării ”Planului teritorial de acţiune pentru siguranţa școlară 2023-2024 la nivelul județului Botoșani”.

Sorin Cornilă: ”Sunt convins că situațiile prezentate astăzi pot fi îmbunătățite și în acest sens fac un apel, nu doar la dumneavoastră, și la Inspectoratul Școlar Județean, să ne asigurăm că putem crește gradul de siguranță școlară în județul Botoșani, prin acțiunile pe care ni le propunem, pe care ar trebui să le prioritizăm în acest sens. Și aici mă refer și la analiza unităților de învățământ pentru securitate, la autorizații de funcționare, inclusiv la evaluarea, verificarea instalațiilor electrice din toate unitățile de învățământ din județul Botoșani, pentru a vedea care este starea lor, vechimea lor.Țin să felicit Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani pentru că am făcut pași înainte în acest sens, dar avem tot timpul de corectat și de îmbunătățit. Observ că s-au făcut progrese în acest sens comparativ cu ultimul bilanț, dar putem îmbunătăți lucrurile acestea printr-un efort comun.”

Materialele prezentate sunt publicate pentru consultare pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Botoșani:

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/colegiul-prefectural/