Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a prezidat astăzi în calitate de președinte ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Inspectorul Șef al I.S.U. ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru a prezentat ”Planul cu principalele activități ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani pentru anul 2024”.

Ședința a continuat cu analizarea propunerii golirii acumulării Grădina 1(UAT Roma, județul Botoșani) prin realizarea unei breșe, conform adresei nr. 10.124/183/I.T.A./04.12.2023 a Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani, înaintată Instituției Prefectului – Județului Botoșani.

Sorin Cornilă: ”În perioada următoare ne vom deplasa la fața locului, vom invita la discuții și reprezentanții administrației locale și vom face o analiză la fața locului.”

Apoi Inspectorul Șef al I.S.U. ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru și Șeful Direcţiei Județene de Telecomunicaţii Speciale Botoşani, colonel Ștefan Pomparău, au prezentat serviciul de audio-conferință pentru desfășurarea ședințelor ordinare și extraordinare.

În cadrul întâlnirii s-a realizat analiza anuală a situației participării la pregătire a personalului planificat, conform Ordinului inspectorului general al I.G.S.U. nr. 4301/I.G. din 06.01.2020, privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a reprezentanților instituțiilor prefectului și a personalului cu funcții de conducere și atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din administrația publică locală, servicii descentralizate și deconcentrate pentru anul 2023.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, le-a prezentat apoi membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani situația creată în data de 22.12.2023, în municipiul Botoșani, strada Dimitrie Negreanu, nr. 3, când locatarii unei scări de bloc au rămas fără gaz, modul cum a intervenit atunci deblocând situația, carențele descoperite în funcționarea sistemului și necesitatea ca operatorii economici agreați de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice să asigure servicii de permanență. La ședință a fost invitat să participe și un coordonator tehnic gaz de la societatea Delgaz Grid, domnul Axinte Claudiu Andrei, manager urmărire lucrări.

În finalul ședinței s-a făcut analiza situației de moment în ceea ce privește gestionarea fenomenelor specifice iernii.

Sorin Cornilă: ”Le mulțumesc angajaților ISU Botoșani pentru modul cum au gestionat situația operativă în această perioadă când județul Botoșani a fost sub incidența mai multor coduri galbene de ninsori, viscol și polei. De asemenea, apreciez eforturile angajaților SDN și DJDP, nu-mi place cum s-a intervenit în Municipiul Botoșani, străzile adiacente au fost neglijate, de altfel mi-am exprimat public această nemulțumire, iar situația a fost discutată și în precedenta ședință a CJSU.”