Întâlnire de lucru privind siguranța școlară în județul Botoșani

Astăzi, 13 octombrie, Sorin Cornilă, prefectul județul Botoșani, a convocat o întâlnire de lucru privind siguranța școlară în județul Botoșani.

La întâlnire au participat Comisarul șef, Costîn Tudor – Împuternicit inspector șef al IPJ Botoșani, Comisarul șef de Poliție, Daniela Gheorghiescu – Șef Birou Siguranță Școlară, Bogdan Suruciuc – Inspector școlar general, Hrimiuc Galia – Inspector școlar – management instituțional, Ana–Maria Bunduc, Coordonator centru – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botoșani și Ivanache Anamaria, Inspector de specialitate – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botoșani.

La ședință s-a discutat despre activitățile desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Acțiunile preventive au debutat din prima zi de școală din noul an școlar, când polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și-au început misiunile pentru protejarea elevilor, fiind organizate acțiuni și cu celelalte structuri ale MAI, nefiind întâlnite probleme deosebite.

În urma discuțiilor, toți cei prezenți au agreat un program al sesiunilor de lucru pentru următoarele linii de acțiune:

– Derularea de programe de consiliere adresate elevilor și părinților,

– Organizarea de sesiuni de lucru comune

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat intensificarea activităților privind siguranța școlară, precum și prevenția și combaterea consumului de droguri.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Siguranța copiilor a fost și rămâne o prioritate majoră. Trebuie să alocăm toate resursele avute la dispoziție pentru o siguranță crescută în școli, astfel încât copiii, tinerii să se dezvolte într-un climat sigur. Cu implicarea noastră a tuturor vom avea rezultate mai bune.”