Președintele ANANP vizită de lucru în județul Botoșani

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă s-a întâlnit, în această după-amiază, cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Vasile Carnariu.

„Urmare a discuțiilor de săptămâna trecută cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, astăzi domnul președinte Carnariu a efectuat o vizită în județul Botoșani, pentru a vedea cele două obiective. Facem demersuri, împreună cu domnul ministru, pentru a debloca cele două proiecte importante pentru județul Botoșani. Sunt convins că se vor găsi soluții” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Președintele ANANP a efectuat o vizită de lucru în județul Botoșani, unde a vizitat podul peste Siret dintre Talpa și Zvoriștea și barajul de acumulare de la Vârfu Câmpului.

Sorin Cornilă: ”Pentru acordul de mediu necesar proiectului vizând podul peste Siret, se așteptă completarea documentație de către titular cu studiu de evaluare adecvată și studiu de impact asupra mediului, întocmite de un evaluator de Mediu, atestat în condițiile legii. Apoi, în 30 de zile de la depunerea documentațiilor, urmează organizarea dezbaterilor publice, atât pe raza județului Botoșani, cât și pe raza județului Suceava.”

Barajul de acumulare de la Vârfu Câmpului este în procedură la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Domnul ministru Mircea Fechet ne-a asigurat că va debloca proiectul și că va face demersurile necesare pentru a ajunge în comisia de avizare. În luna noiembrie vom avea o întâlnire în Botoșani a grupului de lucru. Vom stabili împreună un calendar” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.