Ședință operativă cu șefii structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Botoșani – 30 octombrie 2023

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, în această dimineață, o ședință operativă cu șefii structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Botoșani.

La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Decebal Muraru – Inspector Sef al ISU Botoșani, Comisar șef de poliție Valeriu Harabulă – șef al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botosani și Colonel Marius Chiaburu – Prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

În cadrul ședinței au fost prezentate principalele măsuri de ordine și siguranță publică dispuse de structurile MAI din județul Botoșani în această perioadă și au fost trecute în revistă evenimentele publice cu participare numeroasă.

Având în vedere că, în perioada următoare, numărul manifestărilor publice de amploare este în scădere, după terminarea sezonului estival, structurile MAI își vor canaliza efortul în direcția prevenirii faptelor antisociale cu violență, a traficului și consumului ilicit de droguri, dar și pentru menținerea unui climat de conviețuire socială adecvat așteptărilor cetățenilor.

Nu în ultimul rând, după încheierea vacanței școlare din această săptămână, echipajele de ordine publică vor acționa, în sistem integrat, pentru ca siguranța elevilor și a cadrelor didactice să nu fie afectată de producerea unor incidente nedorite, atât în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar, cât și pe traseele de deplasare ale elevilor.

”Asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și reducerea numărului de fapte antisociale care se produc în județul Botoșani reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea se acționează permanent, în sistem integrat.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Zilnic, structurile MAI acționează în teren, pe toate liniile de activitate, pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost adusă în discuție campania de recrutare a candidaților pentru școlile militare de subofițeri jandarmi/pompieri și școlile de agenți de poliție/poliție de frontieră, care se desfășoară până pe 05 noiembrie inclusiv, data limită de depunere a cererilor de înscriere.